Φαίνεται πως οι χρήστες των Windows 10 θα αναγκαστούν τελικά κάποια στιγμή να στραφούν σχεδόν ολοκληρωτικά στο Windows Store για να κατεβάζουν τις εφαρμογές που τους ενδιαφέρουν στον υπολογιστή τους. Γιατί; Επειδή η Microsoft εικάζεται πως δοκιμάζει μια λειτουργία που αποτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών στο σύστημα, εάν αυτές δεν προέρχονται από το επίσημο ηλεκτρονικό της κατάστημα. Ναι, όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για την ίδια πρακτική που εκτιμάται ότι θα εφαρμοστεί στα Windows 10 Cloud!

Το MSPoweruser σημειώνει πως τα Windows θα ενημερώνουν σχετικά κατά την απόπειρα εγκατάστασης, με την υπενθύμιση πως το Windows Store είναι η μόνη τοποθεσία που προσφέρει ασφαλή προγράμματα που εγγυημένα δουλεύουν σωστά.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό είναι προς το παρόν ανενεργό, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το ενεργοποιήσουν από τώρα στον τομέα των ρυθμίσεων στο Apps and Feature.

Σαφώς και στους λιγότερο μυημένους χρήστες κάτι τέτοιο θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, ωστόσο είναι σίγουρο ότι η πληθώρα χρηστών δεν θα μείνει ικανοποιημένη αν η διαδικασία εγκατάστασης εφαρμογών αρχίσει να γίνεται υποχρεωτικά και μόνο μέσω του Windows Store.

ΠΗΓΗ

Advertisements