Η Google ανακοίνωσε πως αποφάσισε να χωρίσει το Hangouts σε δυο διαφορετικές εφαρμογές, τα Meet και Chat apps. Το πρώτο είναι video meeting υπηρεσία ενώ το δεύτερο ένα chat app που στοχεύει σε ομάδες.

Το Hangouts Meet υποστηρίζει video conferences μέχρι και 30 ατόμων, δεν απαιτεί από τους χρήστες να δημιουργήσουν λογαριασμό και δεν χρειάζεται να κατεβάσουν κάτι επιπλέον. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε ένα video meeting χρειάζονται απλά το σχετικό link.

Η υπηρεσία σου επιτρέπει να μπεις σε ένα video conference από Calendar, πρόσκληση μέσω email ή όταν λάβεις το σχετικό link.

Το Hangouts Chat έχει σχεδιαστεί ειδικά για ομάδες. Έρχεται με ειδικά virtual rooms για συγκεκριμένες συζητήσεις. Όπως το Meet, έτσι και το Chat είναι συνδεδεμένο με G Suite, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να μοιράζονται περιεχόμενο από Drive και Docs, αλλά και video και εικόνες.

Το Chats έχει διάφορα features όπως bots, υποστήριξη Google App Script και ενοποίηση με third-party apps. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει ένα έξυπνο bot που ονομάζεται @meet, έχει δημιουργηθεί πάνω στις πλατφόρμες του Hangouts. Χρησιμοποιεί natural language processing αλλά και machine learning για να προγραμματίζει αυτόματα τα meetings.

Η υπηρεσία του Hangouts Meet είναι διαθέσιμη ήδη και θα έρθει σταδιακά σε όλους μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν το Hangouts Chat θα πρέπει να το κάνουν μέσω Early Adopter Program.

Hangouts Group

Hangouts Group

Πηγή

Advertisements